۱۴ وبسایت فوق العاده عکس استوک رایگان

اگر تاکنون سعی کرده اید در اینترنت عکس های استوک رایگان را جستجو کنید، احتمالاً می دانید این کار چه عذاب مسخره ای است.

به عنوان یک قاعده کلی، پیدا کردن عکس های استوک رایگان کار به شدت سختی است.

بخش اعظم بازار عکس استوک در انحصار شرکت های حرفه ای مثل Shutterstock و۱۲۳RF است که برای هر عکس ۲۰ دلار یا بیشتر مطالبه می کنند.

حتی در صورتی که بتوانید عکس های استوک رایگان پیدا کنید، رزولوشن اکثر آنها پایین، سایه دار، تار و در بهترین حالت، غیر اورجینال هستند.

شانس با شما یار است، بدون هیچ زحمت یا هزینه ای، شیوه هایی برای دسترسی به عکس های استوک با کیفیت بالا وجود دارد.

در اینجا فهرستی به دقت تنظیم شده از بهترین وبسایت های عکس استوک رایگان برای طراحان، صاحبان مشاغل و هر کس دیگری که به این عکس ها علاقمند باشد، آورده شده است:

۱ – سایت Unsplash

سایت Unsplash

این سایت هر ۱۰ روز یکبار، ۱۰ عکس جدید بدون بهره مالکانه (Royalty-free) را به مجموعه عکس های خود اضافه می کند و تقریباً همیشه عکس هایی به شدت جذاب و زیبا از مناظر هستند.

فقط روی صفحه اصلی این سایت به سمت پایین اسکرول کنید تا رودخانه های مه آلود، رشته کوه های در دور دست، و مناظری که به واسطه رزولوشن عالی شان، با شکوه هستند را مشاهده کنید.

۲ – سایت Superfamous

تصاویری با رزولوشن بسیار عالی

هنرمند هلندی Folkert Gorter و همکاران طراح گرافیک وی در این سایت، مجموعه ای از تصاویری با رزولوشن بسیار عالی را جمع آوری کرده اند که برای استفاده در طراحی سایت ها یا به عنوان عکس پس زمینه دسکتاپ کامپیوتر فوق العاده هستند.

۳ – سایت Picjumbo

این سایت، شاید مجموعه عکس هایی در رابطه با غذا را نیز به نمایش بگذارد که اگر رستوران یا کسب و کار تازه ای را در رابطه با غذا اداره می کنید، ارزش آن را دارد که نگاهی به این عکس ها بیندازید.

این سایت به خاطر امکان جستجوی راحت عکس در آن و به نمایش گذاشتن عکس های با رزولوشن فوق العاده بالا (بدون نیاز به ارجاع)، سایت محبوب شخص من است.

این سایت، شاید مجموعه عکس هایی در رابطه با غذا را نیز به نمایش بگذارد که اگر رستوران یا کسب و کار تازه ای را در رابطه با غذا اداره می کنید، ارزش آن را دارد که نگاهی به این عکس ها بیندازید.

۴ – سایت Pixabay

این سایت، سایت رویایی طراحان وبسایت است.

این سایت، سایت رویایی طراحان وبسایت است.

این سایت نه تنها از امکان جستجوی راحت برخوردار است، بلکه عکس های آن نیز کاملاً درخشان هستند.

و اغلب برای استفاده از آنها نیز هیچ نیازی به ارجاع نیست.

۵ – سایت IM Free

که ابزار آنلاین ساخت و طراحی وبسایت را نیز ارائه می دهد

سایت IM Creator که ابزار آنلاین ساخت و طراحی وبسایت را نیز ارائه می دهد، با کنار هم قرار دادن عکس های رایگان و با کیفیت عالی، یک گالری کوچک را تشکیل داده است.

برای استفاده از این عکس ها حتماً باید ارجاع صورت بگیرد اما ارزشش را دارد: کیفیت این عکس ها -اگر بهتر نباشند- به اندازه کیفیت عکس های سایت های پولی است.

۶ – سایت Gratisography

مجموعه عکس های این سایت در یک کلام، باور نکردنی هستند.

مجموعه عکس های این سایت در یک کلام، باور نکردنی هستند.

این سایت که توسط رایان مک گوایر (Ryan McGuire)، هنرمند و طراح سایت مستعد راه اندازی شده، حاوی برخی از تصاویر خاطره انگیز است و برای استفاده از آنها نیازی به ارجاع نیست.

۷ – سایت MorgueFile

سایت MorgueFile

این سایت یکی از ساده ترین سایت های این فهرست است که از طراحی ساده و مجموعه عکس به دقت تنظیم شده ای برخوردار است.

عکس های گلچین شده این سایت به گستردگی سایر سایت هایی که در این فهرست آورده شده، نیست اما عکس های آن به طیف وسیع و متنوعی از موضوعات می پردازند.

می توانید تصاویری از همه چیز، از حیات وحش تا اشیاء عتیقه را در این سایت پیدا کنید.

۸ – سایت FreeImages

کاملترین دایرکتوری های تصاویر منبع باز

این سایت یکی از کاملترین دایرکتوری های تصاویر منبع باز (Open Source) است که زمانی که روی پروژه های جدید سایت کار می کنم، برای من به عنوان یک منبع رجوع (Go-to) محسوب می شود.

در حالی که تمرکز اکثر سایت های عکس استوک بر یک حیطه محدودی (معمولاً عکاسی منظره) است، این سایت هزاران عکس از موضوعات متنوع را به نمایش می گذارد.

مهمتر اینکه، این سایت از امکان جستجو برخوردار است و زمانی که مشغول کار روی یک پروژه هستید، این امر به طور باور نکردنی باعث صرفه جویی در وقت شما می شود.

۹ – سایت Little Visuals

عکس استوک در مقیاس کوچک

این سایت، سایت منحصر به فردی است که رویکرد آن نسبت به سایر سایت های عکس استوک بیشتر بر دستچین در مقیاس کوچک است.

در فهرست ایمیل این سایت ثبت نام کنید تا هر هفته از طریق یک فایل فشرده زیپ (Zip) هفت تصویر با رزولوشن عالی دریافت کنید.

۱۰ – سایت New Old Stock

مجموعه ای از عکس های عتیقه و آنتیک

این سایت مجموعه ای از عکس های عتیقه و آنتیک است که بسیاری از آنها توسط آژانس های دولتی گرفته شده اند یا به هنگام فروش املاک و مستغلات کشف شده اند.

می توانید ساعت ها بدون اینکه خسته شوید، در این سایت بچرخید.

۱۱ – سایت Picography

یک گالری از عکس های رندوم و تصادفی

این سایت که ساده ترین سایت این فهرست محسوب می شود، یک گالری از عکس های رندوم و تصادفی است که توسط تعدادی از عکاسان حرفه ای عکاسی شده اند.

در این سایت می توانید عکس ها را جستجو کنید اما این سایت برای طراحانی که به دنبال عکس های خاطره انگیز هستند، فوق العاده است.

۱۲ – سایت Getrefe

عکس های معماری یا منظره

اگر خیلی سریع به عکس های معماری یا منظره نیاز دارید، این سایت برای شما ایده آل است.

هیچ عکس زاید و هیچ طبقه بندی در این سایت وجود ندارد، فقط عکس هایی زیبا و طبیعی در این سایت به نمایش گذاشته می شوند که توسط یک سری از عکاسانی که در سراسر اروپا سفر می کنند، عکاسی شده اند.

۱۳ – سایت Jay Mantri

مجموعه عکسی به نام خود و محتوی عکس هایی رایگان

یکی از بهترین طراحان، جی مانتری (Jay Mantri) مجموعه عکسی به نام خود و محتوی عکس هایی رایگان و تاثیرگذار را در این سایت به نمایش گذاشته است که هر پنجشنبه به روز رسانی می شود.

۱۴ – سایت Public Domain Archive

عکس های گلچین شده با کیفیت بالا

عکس های گلچین شده با کیفیت بالا در این سایت به تصاویر فوق مدرن می پیوندند و مجموعه آنلاین جامعی از تصاویر را به نمایش می گذارند که بسیاری از آنها از تقارن قابل ملاحظه و رنگ های خاموش (Mute colors) برخوردارند.

تشریح ارجاع و مجوز عکس ها

زمانی که در گوگل (Google Images) تصاویری را جستجو می کنید، عکس های نتیجه جستجوی شما لزوماً عکس هایی نیستند که بلافاصله بتوانید به طور رایگان از آنها استفاده کنید.

در اکثر موارد، عکس ها همچنان تحت پوشش حقوق انحصاری کپی رایت عکاسان آنها هستند.

اگر به دنبال عکس هایی هستید که از آنها در طراحی خود استفاده کنید و می خواهید از دردسر کپی رایت دوری کنید، باید وبسایت هایی را انتخاب کنید که صراحتاً مجوز حق نشر (کپی رایت) آنها را مشخص کرده است.

پیدا کردن وضعیت مجوز عکس ها در تمام سایت هایی که در بالا ذکر شده، به طور کلی کار ساده ای است.

معمولاً در هر صفحه یا حداقل در لینک شرح عکس، توضیحی درباره مجوز استفاده از عکس ذکر شده است.

در اینجا دو نوع مجوز که احتمال دارد در این سایت ها با آن مواجه شوید آورده شده است:

مجوز کرییتیو کامنز (Creative Commons zero) به معنای این است که شما می توانید بدون کسب اجازه، از این عکس ها به هر شیوه ای که دوست دارید استفاده کنید.

مجوز کرییتیو کامنز با ارجاع (Creative Commons with attribution) به این معنا است که شما می توانید تا زمانی که نام خالق این عکس را ذکر کنید، از این عکس به هر شیوه ای که دوست دارید استفاده کنید.

انجام ارجاع، کار ساده ای است: اگر یک عکسی را در یکی از صفحات سایت قرار می دهید، متنی به آن اضافه کنید که نام عکاس در آن قید شده باشد (“عکس اثر جان اسمیت”)، و اطمینان حاصل کنید که در سایت خود لینکی به سایت این عکاس -در صورتی که سایت داشته باشد- قرار داده اید.

برای جزییات بیشتر حتماً صفحه مجوز هر وبسایت را چک کنید.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *